Mitt första porträtt i Illustrator

Gjord lite snabbt nu när jag kom hem efter skolan. Tycker den blev helt okey för att vara ett första försök :P Och så har ju jag tålamod som en femåring så jag orkar inte sitta och pilla hur länge som helst med samma bild haha. Så den fick vara såhär, kanske orkar fortsätta en annan dag :P

Right now I need...

...en rktigt mysig stickad tröja för vinterns kyliga dagar. En lite längre, som man kan ha till leggings. Var kan man få tag på en sån? Jag har hittat nån på H&M jag gillar, och nån på Gina Tricot, men finns det fler som jag inte vet om? Tips mottages gärna!

Annars då? Jo, idag har jag eget arbete och pluggar hemma med en hemuppgift i Photoshop. Är typ redan klar, är bara en uppgift som jag fortfarande funderar lite över. Jag vet svaret, men inte hur man räknar ut det, och det känns lite fel liksom. Som när man räknade matte och letade upp svaret längst bak, och sen hade man ingen aning hur man gjorde för att räkna ut det :P Kanske någon som kan sånt här med dpi och upplösning som kan hjälpa mig? ;)

Illustrator är roligare än Photoshop

Såhär kul hade jag på lektionen idag :) Haha. Kände väl lite att jag hade koll på det mesta som gicks igenom så jag började kladda lite i Illustrator och det här är resultatet. Gick ganska snabb att göra, det är i princip bara cirklar och några drag med pennan. Men jag tyckte den blev ganska söt :) En nyfiken liten bjööörn :)

Ska bli kul när vi får lära oss att rita butiksmiljöer och allt sånt som mer hör samman med vårt yrke. Ser verkligen fram emot den här kursen, även om det innebär måånga timmar framför datorn. Vi var nog alla helt slut i skallen efter dagens lektion. Tror jag somnade lite på tåget, och det är ganska ovanligt för mig :P

Photoshop-lek



Har lektion i Visualisering med mjukvara, och vi lär oss just nu grunderna i Photoshop.
Lite kul, för jag har ju aldrig lärt mig grunderna på det sättet, utan bara testat mig fram med det jag velat använda mig av. Så här har jag målat en egen himmel på en bild :P Oerhört snyggt, inte sant? ;)

Nybörjare på Illustrator

Det här har jag roat mig med den senaste timmen :P

Det tar tid, men det är ganska kul, och lagom avancerat för en nybörjare :)

Anledningen att jag håller på med Illustrator är att vi börjar en kurs som heter Visualisering med mjukvara imorrn, och jag ville testa på programmet lite innan vi börjar med det i skolan. Vi ska även lära oss Photoshop och ett annat program som heter Mockshop. Ska bli jättekul att lära sig, hoppas jag fattar nåt! :)

Tentaplugg

Hej kära vänner! Det blir inte så mycket bloggande som jag hade hoppats nuförtiden. Det är fullt upp med skolan. Denna veckan har varit galen! Skoldag i måndags, då vi gick igenom lite vad som skulle komma på tentan, samt lite ny information som hon inte hade hunnit ta tidigare, som vi tydligen också ska kunna. Gah! Tisdagen bestod av grupparbete och vår grupp jobbade på som bara den för att bli klara i tid. Fick stanna kvar i skolan en timme extra så jag var inte hemma förrän kl 7 och då var det duscha, äta och plugga, på bara två timmar också för jag brukar ju gå o lägga mig kl 9 nuförtiden haha! Men den dagen somnade jag nog inte förrän en bit över 10.

Igår hade vi redovisningen. Vi var grupp 2 och hade förutsett att vi då skulle redovisa som nummer 2, men vår lärare ändrade om ordningen i sista minuten och vi hamnade sist! Men presentationen gick bra iaf. Inte så nervöst som jag trodde det skulle vara. Men i grupp är det alltid lättare än att stå däruppe helt själv :P Vi hade iaf en bra logga tyckte läraren. Näst bäst i klassen tror jag faktiskt :) Haha.

Idag är det bara plugg, plugg, plugg som gäller. Imorrn är det tenta i färg & form. Ska bli intressant, vi ska ha med oss linjal, lim, sax och eventuellt tidningar :P Klippa och klistra månne? ;) Vi kommer ha 3 timmar på oss, så jag tror jag kommer hem några timmar tidigare än vanligt. Skönt!

Nej, nu ska jag lägga nosen i böckerna. Wish me luck! :)

Macbook vs. PC



Jag har sedan jag började plugga blivit lite sugen på att skaffa mig en macbook. Min gamla pc sjunger lite på sista versen, har haft den i lite över två år nu. Batteriet har dött så jag måste ha strömsladden i, annars dör den. Och den blir skitvarm, skitsnabbt.

Frågan är dock om en mac håller bättre än en pc? Kylningen är nog bättre iaf. Sen gillar jag batteritiden på en mac, men den är kanske lika bra på en pc? Dock ska det väl vara enklare att redigera bilder och sånt på en mac? Fast jag känner att jag inte är så insatt :P Någon som har erfarenhet av mac som kan ge lite tips?

Volbeat @ Malmö Arena

Här kommer några bilder från Volbeat's spelning den 7 oktober, som utlovat :)
Håll till godo! ;)

Volbeat är kungar!

Igår var jag, älsk, kusinen och hennes kompis i Malmö och såg Volbeat. Guud vad bra dom var! Bästa konserten på länge! Den hade verkligen allt! Riktigt bra musik som man rycks med i (det var inte mycket jag satt still under konserten vill jag lova), snyggast ljusshow, en bra stämning, och vi hade skitbra platser nära scenen :) Kunde inte blivit mycket bättre :) Dessutom spelade de väldigt mycket nya låtar, vilket var sjukt kul :) Tänkte försöka komma ihåg alla låtar som spelades, så här kommer en lista :)

The Mirror and the Ripper
Guitar Gangsters and Cadillac Blood
Pool of booze...
Heaven nor Hell (helt galet bra!)
16 dollars (looove :))
7 shots
Mabellene i Hofteholder
Mary Ann's Place
Still Counting
I only wanna be with you
Evelyn (med Entombed's sångare på growl ^^)
Fallen (YES!)
Thanks
Who they are (äääälskar!)
Soulweeper
The Garden's Tale
Sad Man's Tongue
Boa
A Warrior's Call

Jaa, det var de jag kommer ihåg just nu.
Bilder kommer att komma upp senare så håll utkik ;)

Corey Taylor skriver bok

Som ni kanske vet så gillar jag verkligen Corey Taylor (sångare i Slipknot & Stone Sour) så när jag hörde att han ska släppa sin egen bok under våren blev jag ganska glad. Jag håller just nu på att läsa Ozzy Osbourne's självbiografi och är glatt överraskad av den. Helt galna historier, som de flesta hårdrockares liv kan jag tänka mig, fast ingen är väl värre än Ozzy själv?

Corey's bok ska vara en bok om De Sju Dödssynderna, med berättelser ur hans eget liv, så lite av en självbiografi är det väl. Låter iaf väldigt spännande, självklart måste jag läsa den! Frågan är bara om man ska läsa den på engelska eller vänta på den svenska versionen? Corey är nämligen ganska känd för att använda krångliga ord när han pratar, så jag anar att hans skriftspråk inte är något enklare :P

En kväll i Svängsta...

Gårkvällen spenderades hemma hos Pierre & Mimmi, som bjöd på god middag, fläskfilé och potatisgratäng :) Sen blev det spel, Lika par leka bäst, och jag fattar inte det men återigen vann P&M! Vi måste skärpa oss! Men vi hade faktiskt väldigt många rätt svar ändå. Jag blev helt förbluffad över att Johan gissade rätt på följande fråga:

Vilken person hade du velat att din partner skulle få träffa? (alltså vilken person jag skulle vilja att Johan träffade) Inte en helt lätt fråga, men till slut valde jag att skriva min farmor, eftersom hon dog innan jag träffade Johan. Och när jag skrev det så sa jag "du kommer nog inte ha rätt på denna men iaf" och så gissade han på min farmor! Läskigt värre! Och han tänkte exakt som jag tänkte, att han aldrig hade träffat henne. Sjukt alltså...


Kan inte riktigt bestämma mig för om jag vill vara med på bild eller inte :)

Vad Pierre & Mimmi gör här vet jag faktiskt inte :)

Goda chips - creamy pizza :) | Älskling leker trubadur :)

Kärleksfull gest? ;)

Display @ Väla

Såg den här displayen på Väla förra helgen och tyckte den var värd att fotografera.
Tycker det känns sådär modernt skandinaviskt på något sätt. Dock stör det mig att det fattas två glödlampor, men på det stora hela en bra display. Snyggt uppställt och en trevlig känsla :) Kanske kunde haft mattan liggandes så man täcker golvet bara? Men ja, fint :)





RSS 2.0