The next three days

Såg den här filmen ikväll. Ganska bra, spänning, action och kärlek i en lagom blandning. Kan varmt rekomendera den iaf, särskilt om man gillar Russell Crowe ;)

Min födelsedag!

Idag är det min födelsedag, och den firas med arbete (praktik) till klockan 18! Fast jag har ju redan firat den dubbelt upp i helgen. Först med familjen i fredags och sedan med vänner i lördags :) Så några presenter blir det inte idag. Kanske kan slinka in och köpa nån fin sak till mig själv på lunchen bara? ;)

Hoppas alla får en finfin dag iaf! Jag ska försöka jag med ;P


Ja, såhär kan det se ut... :P

Adventure

Vi är verkligen sugna på att boka en ny resa till sommaren, men vi har tyvärr svårt att hitta en vecka som passar :/ Mest kollar vi på Italien och Grekland. Hade varit riktigt skönt. Förra resan till Cypern var alldeles underbar, och den var faktiskt som ett litet äventyr! Det var första gången vi reste själva, på tu man hand, och så åkte vi ju iväg på utflykter med lokalbussarna. Och de är ju inte alltid att lita på utomlands haha!

En dag åkte vi till Derynia, som är den närmsta staden till gränsen mot den turkiskockuperade delen av Cypern. Busschauffören släppte av oss precis vid gränsen och lovade att det skulle komma en buss inom en timme som vi kunde ta för att komma hem igen. Problemet var bara att den där bussen aldrig kom, och tillslut, när vi hade stått och väntat i ungefär en timme, stannade en lokalbo till med bilen vid vägkanten och sa till oss att det nog var bäst att vi tog en taxi tillbaka för busschaufförerna kunde man inte lita på. Tydligen hade de lämnat fler turister på det där sättet! 

Som tur var så gick vi in mot centrum och hittade en annan busshållplats, där en buss stannade en kvart senare, så vi kom hem utan att behöva lägga pengar på taxi :) Verkligen ett äventyr! ;)


Väntar på bussen som aldrig kom, mitt ute i ingenstans!

Pack up your troubles in your old kit bag and bury them beneath the sea

Torsdagen lider mot sitt slut, imorrn är det ytterliggare en dag på JC som gäller! Måste säga att det är ganska skönt att ha en hel dag ledigt, även om det hade varit skönt att sluta tidigt nån dag också, men på detta sättet så får jag mer tid över för att hitta på saker med vänner t.ex.

Idag har jag varit på besök hos Emma i Karlshamn. Först en liten runda på stan, sen film och snack hemma hos henne. Hittade några guldklimpar på stan, som jag kanske eventuellt visar upp nån annan dag, lite för sent nu :P Vi såg filmen Yes Man, med Jim Carrey. Vi hade båda sett den innan, men går det att få nog av Jim Carrey? Nä, tänkte väl det! ;)

Imorrn blir det också födelsedagsfirande här hemma, med familjen. Så fort jag kommit hem från praktiken så blir det pastasallad! Mumma! Och så lite glass med banan och chokladdopp på det ;D Gottis! På lördag firas det med några vänner. Jag har bokat bord på en resturang och efter middag blir det bowling! :) Goaste helgen på länge, vill jag nog påstå :)


(rubriken har inget med texten att göra, gillar bara låten ;P)

Vad gör jag på JC?

I brist på annat intressant att skriva om nuförtiden så tänkte jag visa lite vad jag har för mig på LIA:n. Det blir mycket blandade uppgifter, jag står i kassan, hjälper kunder, viker jeans, klär skyltdockor och flyttar om :) Får själv hitta på vad jag ska göra, och det känns ganska bra, man känner sig som en i gänget, och inte som en praktikant som bara hänger efter ;) Imorrn ska vi förhoppningsvis skylta om i fönsterna, ska bli spännande :)

Här kommer ett par bilder från när jag gjorde om en jeansvägg på tjejavdelningen. Lee, Levis och Acne sorterades efter färg och märke. Först alla Lee, sen Levis och sist de svarta Acne. Tycker själv det ser mycket prydligare ut när de hänger i färgordning :)

Jeansvägg före


Jeansvägg efter

I'd catch a grenade for youÄlskar den här låten <3

Första dagen på LIA:n avklarad

Ja då har man klarat av första dagen på första LIA:n! Jag är på JC, och det är verkligen jättekul! Det första jag fick göra var att larma kläder, sedan hjälptes jag och en annan praktikant åt att att göra om rea-väggen, för den såg lite kaosartad ut, nu tycker jag den ser mycket bättre ut :) Efter det gjorde vi en liten hörna för vårnyheter, mycket sportigt med nätlinnen och mjukisbyxor bl.a. Det hann jag inte få någon bild på, men här är en bild på den nya rea-väggen efter vårt lilla projekt :)


Lär dig fota som en yrkesfotografFick låna den här boken av en gullig klasskompis, ska streckläsa den och skriva ner allt som jag måste komma ihåg i ett anteckningsblock! Eller så köper jag den själv sen, ett tips är att Inet har första boken för bara 99kr! Det kallar jag billigt! Man får jättemånga bra tips i den här boken, jag måste bara läsa de andra också sen. Men först ska jag som sagt streckläsa denna och försöka ta in vad som står i den :)

Inred med Feng Shui

Här kommer några tips på hur du kan inreda ditt hem enligt Feng Shui, som handlar om att skapa ett bra energiflöde i hemmet.

1.
Skapa en inbjudande och vacker entré, det bjuder in positiv energi och lockar in möjligheter i hemmet.

2. Hyllplan får inte vara placerade så att hörnen riktas mot en plats du ofta eller länge befinner dig på.

3.
Undvik skarpa färger i sovrummet.

4.
Ställ inte skrivbordet in mot väggen, utan hellre så du kan överblicka hela rummet.

5.
Sovrummet är bara till för sömn, så undvik att ha saker som förknippas med jobb där.

6.
Placera inte sängen mellan dörren och ett fönster, då hamnar du i ett energidrag som kan störa sömnen.

7.
Inred med växter och vatten för att skapa bra atmosfär.

8.
Ett runt matbord främjar samvaron.

9.
Ha alltid ryggen mot en vägg när du sitter eller ligger, och se till att ha fri sikt mot dörren.

10.
Spara inte saker som du inte tycker om.


Ett sovrum inrett enligt Feng Shui.

Är den här geten arg eller?Haha, så klockren :D

2011.02.02

Jag är väldigt inne i fotograferingens värld just nu. Det kanske ni har märkt på inläggen, som handlar om allt från reflexskärmar till slutartider och fotoprylar :P Har ju alltid (eller alltid ska jag inte säga, det är ju lögn, men väldigt länge iaf, sen jag fick min första kamera) varit intresserad av fotografering. Och man vill ju gärna tro att man har blivit bättre med åren :) Men foto är inte allt som denna bloggen handlar om.

Jag har ju väckt nytt liv i bloggen med en ny design. Det blir ju roligare för mig också att blogga om bloggen är fin ;) Och jag har fått positiv respons på den nya designen so far, så jag får väl säga att jag är nöjd då :) Tänkte försöka fokusera mer på vad som verkligen intresserar mig, och inte skriva så mycket om annat "skräp" :P Så mest kommer det handla om inredning, fotografering och min utbildning och framtida yrke som Visual Merchandiser, och så en del om annat allmänt som mode, spel, film osv., men inte lika mycket som det andra. Hoppas det blir en roligare blogg att läsa och följa :)


Den gamla designen (översta). Visst blev det bättre? :)

Me wantsie these fotoprylz ;)1. Lowepro Passport Slinger
En kameraväska som inte ser ut som en kameraväska! Som jag har längtat efter det! Dessutom har den ganska gott om plats för både kameragrejer och vanliga grejer som man vill ha med sig (som t.ex. plånbok, mobil, en bra bok eller vad du nu brukar ha i väskan)

2. Gorillapod SLR Zoom
Har kollat på dessa stativ tidigare, men låtit bli att köpa för jag var osäker om jag verkligen skulle använda det. Men får man drömma så vill jag ha ett sånt iaf :) Ett med kulled med vattenpass, helst :) Bra om man vill ta bilder på sig själv på nån mysig plats kanske? :)

3. Nikon ML-L3 Fjärrutlösare
Också bra om man ska ta självporträtt men även när man ska ta bilder med lång slutartid (tillsammans med stativ då). Me wantsie!

KamerasimulatorHär är en jättesmart idé för alla oss trögfattade out there! En simulator där du kan testa dig fram med olika bländare, slutare och ISO-värden för att lära dig hur man går tillväga för att ta välexponerade foton. Visst, man kan testa det här på sin kamera också, men det kanske tar några försök (eller ganska många kanske) att få det rätt och då är det ju skönt att kunna sitta i lugn och ro och testa i datorn innan man ger sig på det "på riktigt" :)

Hunden på bilden ser dessutom ut som vår gamla vovvsing Ante (som tyvärr inte längre finns med oss) så varje gång jag ser bilden vill jag bara hoppa in där och krama honom :)
RSS 2.0