Volanger oh la la ;)



Det fick bli en liiten beställning från H&M den här gången. Jag har bestämt nu att jag ska försöka bärga mig och inte handla så mycket kläder, för hälften av allt jag köper blir ju aldrig använt! (tur då att man mest handlar på H&M, och inte typ...Gucci ;)) Men det är illa nog ändå, som fattig student har man inte råd att slänga pengar på kläder som bara ligger och skräpar i garderoben.

Det räcker inte längre att ett plagg är fint, nej det ska jädrar finnas en tanke bakom varje inköp! Och skulle jag falla tillbaka i mitt gamla mönster så säg för guds skull till mig på skarpen! ;P

Reflexskärm?

Jag går i lite köptankar nu om dagarna. Har funderat ett tag på om jag skulle köpa mig en reflexskärm, eller rättare sagt ett set med reflexskärmar. Tvspelsweb säljer ju sina 5i1-set med vit, silver, guld, svart och transparent, för ett helt okey pris. Och många verkar tycka att dessa är bra. Nu är bara frågan, vilken storlek ska man köpa? 56cm eller 80cm?

Någon som har koll som kan ge råd? :)

Liseberg 2009

Lite bilder från när jag & min älskling var uppe i Göteborg en runda, sommaren 2009. Vi åkte dit för att gå på Metaltown, men vi slog två flugor i en smäll och övernattade på hotell och gick på Liseberg dagen efter :) Här har ni ett smakprov av den dagen, kommer kanske fler bilder längre fram? :)




Visual Merchandiser, vad är det?

Tänkte jag skulle försöka förklara för er alla vad det egentligen är jag pluggar till. Många är bekanta med begreppet, men vet inte riktigt vad det innebär fullt ut, och andra har aldrig hört det ens, så here goes:

En Visual Merchandiser (eller VM som vi också kallar det) arbetar med inredning i butik. Vår uppgift är att förmedla butikens koncept till kunden, och förhoppningsvis på detta sätt öka försäljningen. Det handlar alltså inte endast om att "piffa" och göra det snyggt, det ska alltid finnas en tanke bakom, och försäljningen står alltid i fokus. Som VM arbetar man oftast inom ramarna av en viss budget och måste alltid tänka på kostnader och intäkter som alla förändringar medför.

Ja, det var väl i grova drag vad jag kommer syssla med efter mina två år i Malmö. Hoppas ni blev något klokare :)


En skyltning som jag gjorde hos Liv Interiör i somras, alltså innan jag började min utbildning :)

>> Två metrar tax



Tess & Ronja

Det är kul hur två hundar av exakt samma ras kan se så olika ut som Tess och Ronja gör. Tess har mycket smalare och längre nos och mycket ljusare ögon än Ronja, och fast att båda är viltfärgade enligt papprena så är Tess mer åt black&tan-hållet. Ronja ser ju dock mer ut som en tax "ska" se ut, vet inte varför Tess ser ut som hon gör, men en sak är säker. Söta är dom båda två iaf :)

Inredningstrender, våren 2011


1. Massa färg!

En explosion av färger, gärna skarpa färger som chockrosa, neongult osv. Var inte rädd för att ta i, det ska vara mycket färg! Lite som en återblick till 80-talet, men med en modernare touch. Grafiska mönster som zick-zack och hundtand funkar fint till denna trend.

2. "Bonde-stilen"
Använd nya material, kuddar av säckväv, ett bord av plywood. Enkelt är ledordet. Glöm allt vad lyx heter och låt det naturliga och enkla ta plats i ditt hem. Återanvändning och ekologi är viktigt i denna trend.

3. Konstnärsateljé
Skapa dina egna stilleben. Blanda gammalt och nytt, och visa upp din konst i inredningen. Mustiga färger som vinrött, skogsgrönt och teak är stora i den här trenden. Porslinsfigurer är hett, och varför inte fynda på loppis och tillverka något nytt av dina fynd?

Bild lånad från http://formexmagazine.se.

>> Viktor



Nikon D60
f/4.2, s 1/60
ISO 800

Efter mycket frustration...

Sådär!
Nu är designen äntligen fixad! Men jag ska inte ta åt mig äran. Jag försökte med allt jag kunde, men till slut fick jag ta hjälp av min älskling, som fixade det på en kvart :) Han är så duktig min pojke <3 Och jag har hunnit fixa nya bilder till menyn och en ny bloglovin'-ikon också, så nu är jag halvvägs färdig :) Ska göra en ny header och fixa till lite smått i menyn. Vill gärna ha arkivet sorterat efter årtal, men jag vet inte riktigt hur man gör. Är det någon därute som vet, så tveka inte att berätta ;)

OBS!
Bloggen funkar bäst på Firefox, vet inte varför, men i Google Chrome så hamnar reklamen över första inlägget :S Vi får se om vi kan fixa det imorrn eller till helgen :)

Messy messy

Halloj!
Ni får ursäkta min blogg just nu. Började pilla med designen och nu ser det lite ut som crap (eller väldigt mycket), men jag jobbar på det! Jag är ju inte världens duktigaste på kodning och sånt så det går inte så snabbt, men jag lovar att försöka fixa det ikväll! Egentligen skulle jag ju pluggat, men jag får väl ta igen det imorrn :)

Tänkte att jag skulle fixa en helt ny design när jag har tid och ork. Hade tänkt fixa en ny header, och "sätta ihop" headern och själva inläggsramen (alltså inget mellanrum emellan), vet inte om jag ska lämna menyn hängandes eller kanske delvis sätta fast den? Jag vet inte, nu svamlar jag bara, men jag ska fixa den iaf :)

>> Albin



Nikon D60
f/5.3, s 1/500sek
ISO 200

The Green Hornet



Det blev ett impulsbesök på biografen ikväll. Min goa vän Amelie bjöd på kalaset, och det blev The Green Hornet med Seth Rogen. Hade inte hört så mycket om den innan, så jag hade inte precis några förväntningar, men den var faktiskt helt okey. Lite seg i början, men den blev helt klart bättre mot slutet. Men 3D? Nä, det är överskattat om ni frågar mig :P

>> Nyfikna vovvisar



Tog den här bilden häromdagen. Använde mig av ett smart knep som jag läste om i någon fotoblogg, kommer inte ihåg vilken det var, men jag la en bit godis på objektivet så vovvarna skulle titta in i kameran. Funkade jättebra :) Så den här bilden ska skickas till Stockholm, till uppfödaren som Ronja kommer från :)

Margrethe Bowl



Hittade den här skålen bland reagrejerna på Maxi idag. 30% rabatt, jajamen den skulle vi ha :) Har inte ens kollat på såna här skålar innan, så jag har inte en aning vad de brukar kosta, men jag gav iaf strax under hundralappen för denna, som jag tror rymmer 1,5l. Liite billigare måste det ju vara iaf :) Kanske skulle börja samla på dessa skålarna? De är ju ganska snygga, och designade av självaste Sigvard Bernadotte :) Och bra bör de väl vara för de verkar omåttligt populära ^^

>> Tulipaner


Nikon D60
f/5, s 1/15
ISO 800

Jajamen!

Så fick man äntligen svar på tentan i Butikskommunikation och det blev ett G, och det är jag sjukt nöjd över! Hade mina tvivel att jag inte ens skulle klara den, men jag landade faktiskt på en helt okey summa av 66 poäng av 80 möjliga :) Och projektet är godkänt så nu kan man luta sig tillbaka (eller inte egentligen för nu är det praktikfallet som ska bli klart, och sen är det tenta i butiksekonomi, men iaf :P)

Ikväll firar jag med en gooosig temla och tv-tittande med familjen :) Imorrn tar jag tag i praktikfallet på riktigt. Här ska fixas nya nyckeltal och skrivas rapport, sen är jag klar och kan fokusera på tentan! Skönt det ska bli, förresten, att komma ut på LIA i februari, och jobba lite :) Slippa all stress och plugg ett tag :)


Perdition Haze



Okey, nu är det så att Johan har smittat mig med denna låten. Orginalet är också bra, men jag tror att denna remix är mer lättlyssnad :P Enjoy!

The Tourist

Ikväll ska jag & älsklingen på bio :)


Är förövrigt väldigt stolt över våran bio här i lilla Bromölla. Den har blivit utnämnd till Sveriges bästa biograf 2001 av Filmkrönikan, och den är fortfarande helt awesome! Bekväma stolar, enormt benutrymme (170cm) och himla bra ljudsystem :) I mars är det dags för renovering, och det ska bli spännande att se hur det blir. Kan det bli bättre liksom? :)


Har ni vägarna förbi Bromölla så måste ni besöka Filmpalatset, det bara är så :)

Inspiration från IKEA


Den här matplatsen är riktigt snygg. Älskar verkligen blandningen av vitt och valnöt.
Hade gärna haft något liknande i mitt hem :)

Throw your hands in the air and...

Scream you're alive! Ja, jag lever, jag har bara en del att göra just nu. Skönt med kortvecka i skolan (gick bara mån-tis), men nu väntar hemarbete med praktikfallet. Vi ska nämligen välja ut en butik där vi vill göra en förändring som ska öka butikens försäljning. Jättekul, för det är ju just detta som vårt yrke handlar om! Verkligen ett praktikfall i sin rätta bemärkelse!

Därefter ska vi göra en resultatbudget över kostnaderna och de förväntade inkomsterna som förändringen medför och skriva en rapport om detta. Utöver budgeten ska vi även fastställa nya måltal för några olika nyckeltal. (fråga mig inte vad detta innebär, för det vet jag inte än). Jag har valt att göra mitt praktikfall i samma butik som jag ska göra min LIA, nämligen JC :) Detta ska bli spännande. Svårt, men samtidigt kul :)

Så just nu håller jag på med min kostnadsberäkning, håll tummarna för att det blir plus i slutändan ;)

pluggmusik: Jay Smith

Take me away...

Guuud vad jag längtar utomlands just nu. Sitter och kikar på resesajter och drömmer mig bort. Egypten hade ju inte varit helt fel, det var egentligen vårt förstahandsval när det till slut blev Cypern i somras. Men Italien ligger också högt upp på listan. Någonstans där det finns saker att titta på, det tror jag att både jag och älsklingen är överens om :) Och den här gången hade det ju varit kul att åka med några vänner. Vi får se, jag håller tummarna för att vi hittar något som passar både budget och önskemål :)

Avklarade kurser

Jag har nu läst till Visual Merchandiser i ett halvår, tiden går snabbt! Vi har hunnit med kurserna Färg&form, Visualisering med mjukvara och Butikskommunikation del 1 (del 2 kommer i årskurs 2). Och just nu är vi inne på Butiksekonomi. Resultatbudget hit och likviditet dit. Det är många begrepp, men när man väl fattar det så är det ganska kul. Det är ju onekligen bra kunskaper att ha i framtiden, både privat och i arbetet som VM, då ekonomi faktiskt är en stor del av yrkesrollen!

I Färg&form lärde vi oss om former och färger och vad de symboliserar, men även om uppställningsprinciper.

I Visualisering med mjukvara fick vi lära oss att använda Photoshop och Illustrator för att redigera bilder och göra montage bl.a. Sedan gick vi över till 3D-programmet Mockshop, där vi fick skapa en 3D-butik från en verklig butik. Vi valde H&M på Entré i Malmö. Här nedan ser ni några bilder från vår storyboard.

I Butikskommunikation har vi lärt oss allt känns det som! Haha. Det har varit en himla massa att hålla reda på. Egentligen allt som har med hur butiken ser ut att göra. Allt från hur breda gångarna ska vara till framtidstrender inom handeln. Sjukt intressant, och vi har en väldigt engagerad lärare som verkligen brinner för det här! Förrutom tentan så testades våra kunskaper genom ett projekt där vi skulle ge förslag till hur en vigselringsbutik i Malmö skulle inredas.

Och nu läser vi som sagt Butiksekonomi och det är mycket att hålla reda på även här. Och det är ju verkligen helt nytt för mig också, jag har aldrig gjort en budget förr. Det sköna är att vi inte behöver plugga in alla begrepp och uträkningsformler, då vår lärare menar att i verkliga arbetslivet har man ju tillgång till all information, så varför inte ha det på tentan? :)

>> Ronja II


Sämsta bilden rent fototekniskt, men jag tyckte bara att Ronja blev så härlig på denna bilden :P Jag har tänkt försöka lära mig att ta bra bilder inomhus, hade ju dock hjälpt med ett riktigt ljusstarkt objektiv. Dock är denna bilden tagen med min lilla kamera, S90:n, men det går ju iaf att ställa in bländare och slutare och allt sånt på den också, men inomhus blir det bara inga bra bilder :/ Längtar tills det blir lite ljusare utomhus så man kan få lite gröna, sköna bilder :)

Pluggdag? Jo tjena!

Ugh! Idag är jag inte på mitt bästa humör, det vill jag lova er! Inte nog med att jag har tenta i butikskommunikation på fredag (fett intressant, men sjuukt mycket att plugga in), och behövde plugga för den idag. Nej då bestämmer sig mina föräldrar för att det är dags att börja renovera här hemma! Och jag som precis har lyckats få upp min hylla på väggen (som ni såg i det här inlägget), blev tvungen att plocka ner den igen, tömma min garderob på ALLA kläder, flytta ner den på mitt rum (som egentligen inte hade plats för den, jag fick ta väck min kära fåtölj för att få plats med den :/) och hänga in ALLA kläder igen!

Dock fick jag ju rensat lite på kuppen, så jag fick en sopsäck med kläder över som ska köras till second hand-affären. MEN, det tog halva dagen och nu har jag tappat suget att plugga :/ SUCK! Och min garderob är fortfarande överfull...jag vill verkligen flytta!

Pirates of the Caribbean 4

Can't wait :)

Nytt år - nya tag

Ja då var det nytt år igen och dags att införskaffa ny planeringskalender. I år fick det bli en där man själv kan välja framsida, så jag skrev ut en bild på Tess och Ronja från i somras som jag tycker är urgullig. Snacka om att bli glad varenda gång man ska skriva in nåt i kalendern haha! Sen är det ju bara att byta ut bilden om jag skulle tröttna på den. Kanske vill jag  ha en härligt somrig naturbild till sommaren, eller en pumpa till halloween? Inga problem! ;)

L.A. Noire

I helgen undrade jag om det inte fanns några nya detektivspel ute till PC eller Playstation. Johan började söka och vi hittade ett spel som heter L.A. Noire. Det har inte kommit än, men det kommer i mars iår. Gissa om jag längtar? Det är Rockstar som ligger bakom det (samma som har gjort den kända GTA-serien) så det måste ju bli bra, eller hur? ;)

Det går ut på att man ska lösa brott och på så sätt klättra uppåt på karriärstegen inom polisen. Det utspelar sig i 40-talets Los Angeles, som titeln antyder och påminner lite om Heavy Rain på det sättet att det kan sluta på olika sätt, beroende på dina val i spelet. Dessutom är det riktigt snyggt! De använder en ny sorts teknik för att ge karaktärerna så äkta ansiktsuttryck som det bara går. Ögonen är helt otroliga! Längtar till mars :)

Mitt 2010 i bilder:

Min födelsedag firades i gott sällskap i Svängsta, och med en alldeles egengjord Sims-tårta :)
Modellfotograferingen i Kristianstad var en kul grej :)
Och så fick jag mitt första butiksjobb, på Liv Interiör i Sölvesborg :)
Såg Stone Sour på Sweden Rock :)
Mamma & pappa körde ända till Stockholm för att hämta hem lilla Ronja. Och vilket velande tills vi visste vad hon skulle heta! Först var det Faxy, sen bestämdes det att hon skulle heta Fanny, och vi började kalla henne det, sen ville pappa att hon skulle heta Ronja och vi andra fick ge oss ;P
Jag köpte ny bil :)
Äntligen kom vi iväg på en solsemester på tu man hand, jag och älsklingen :) Cypern var underbart, och vi längtar redan till nästa resa :)
Jag kom in på utbildningen jag så gärna ville komma in på, wiiiee! :)
Vi var och såg Volbeat i Malmö. Såååå sjukt jävla bra! Vill se dom igen, och igen, och igeeen :D
Det var ett axplock av mitt 2010, sammanfattat ett väldigt bra år, som kan beskrivas som mycket jobb, men också många underbara stunder med vänner och såklart med min älskade Johan :)




RSS 2.0