Valborgsdukning

Hade en stund över innan gästerna kommit så jag slängde ihop ett inlägg med bilder på dukningen. Inget speciellt egentligen, men kanske är kul för någon att se? :) Just nu sitter vi nog och äter (tidsinställt inlägg) fläskfilé med potatiskroketter, broccoli och getostcréme :) Till efterrätt blir det cheesecake med hallon i margaritaglas, bilder kommer på det :)




Kalas för bror <3


Födelsedagsbarnen i kärleksfull bild :) Bror fyllde 27 och Tess fyllde 8 :)

Ronja <3

Älskling fick egna minismörgåstårtor ;P

Valborg!



Idag hissar vi flaggan för konungens födelsedag! Och för att det är valborg :) Ikväll blir det firande med goda vänner. Tvårätters och så blir det en runda till brasan och kanske titta på fyrverkeriena med :) Ska bli skoj, jag gillar valborg, tycker det är jättemysigt :) 

Bordet är redan dukat och efterrätten är förberedd, ska snart börja med förberedelser för varmrätten med :) Tar lite bilder under kvällen som antagligen kommer upp imorgon :) Ha en underbar valborg allihopa! :)

The Avengers

Ikväll blir det familjemys. Vi ska först hem till mamma & pappa för att käka smörgåstårta och fira min brors 27-årsdag, sen bär det av mot biografen för att se The Avengers med bror och hans tjej :) Hoppas den är lika bra som Iron Man-filmerna och Thor. Captain America har vi också sett, men den gillade jag inte lika mycket, kanske lite för att jag aldrig hade hört talas om honom tidigare. Ingen figur som jag har växt upp med iaf, fast det har jag ju inte gjort med Iron Man heller iofs, och de filmerna har jag gillat skarpt ända sen början så vem vet :P Ska iaf bli kul att se den :)

>> Rosenparken

Ytterligare tre bilder från våran strandpromenad. Den avslutades i Rosenparken, som ligger bara ett stenkast från våran lägenhet :) Här kommer vi också att fira valborg iår :) De har en massa fina blommor där, ska nog gå dit nån annan dag, i sommar kanske, och fota igen, för då är det nog mer som har slagit ut :)



>> Swan

Här kommer några bilder till som jag tog igår under strandpromenaden med älskling. Det kryllar av svanar vid småbåtshamnen, och den här kom riktigt nära, det var nästan som om den poserade för mig faktiskt :) Tycker svanar är så fina, fast jag måste erkänna att jag har respekt för dem också. Litar inte på dem till hundra procent om man säger så ;)





>> Strandpromenad

Var ute och gick en runda tidigare ikväll med älskling. Det är så härligt att bo så nära havet, tar bara ett par minuter att gå så är man där :) Och vi har en mysig strandpromenad också så vi kommer nog spendera många dagar där :) Här kommer ett smakprov av vad strandpromenaden i Karlshamn har att erbjuda.







Sommarvardagsrum



Slängde ihop en liten moodboard, för att se hur vårt vardagsrum ska få se ut i sommar. Jag fyndade ju de blå gardinerna på IKEA sist för ynka 29kr/2längder, men visste inte riktigt hur jag skulle styla resten så det passar ihop. Just nu har jag ju lila/cerise som tema, så kuddarna får ju också bytas ut. 

Så min tanke var att skapa en riktig sommarkänsla, men blått som bas och ljusa fräscha färger till, först tänkte jag dock gröna kuddar till den randiga, eftersom det även är grönt i den, men jag tycker känslan inte blev som jag ville då. Så jag testade med beiga kuddar och det smällte in bättre :) Ytterliggare en runda till IKEA? :)

Stupid mistake



Bjuder på lite härlig musik i brist på annat. All time favourite of mine! Darren Hayes <3 Har älskat hans musik sedan han var med i Savage Garden. Han är så himla duktig låtskrivare och han gör liksom..vackra låtar. Det här är hans senaste singel, enjoy! :)

Hemmagjorda tavlor

Fick mig ett ryck och fick för mig att jag skulle göra lite tavlor till våran lägenhet. Det började med ett inramat recept att ha i köket, men sen blev det tre stycken olika till slut. Här får ni se hur det blev :)


Välkommen hem till oss :) Hänger precis innanför dörren numera. Enkelt och snyggt!



Bästa och enklaste kladdkaksreceptet. Bra att ha nära till hans om andan faller på :) Och så en söt liten cupcake :)

Det kliar i mina inredarfingrar!

Jag vill ändra om i vårt vardagsrum. Jag är liksom inte riktigt nöjd. I ena hörnet av rummet ligger det typ 12 meter sladd i en enda röra, och på golvet i slutet av denna härva står det ett styck modem och en styck router. Vi behöver något att ställa detta på, och eftersom min kära sambo inte vill kapa sladden så den blir lagom lång (för han kan ju komma att behöva en längre en dag) så vill jag iaf ändå dölja sladdarna på nåt fiffigt sätt. Dessutom behöver vi nån slags förvaring vid databordet, där man kan ha kontorsgrejer och sånt liksom. Så jag började fundera, och nu har jag nog klurat ut en bra plan.


Den här expedithyllan står just nu mot väggen som är bredvid tv:n (tv: står till höger om denna), den tänkte jag att vi skulle flytta...

...hit! Här ser ni den oerhört fina sladdhärvan och routern i hörnan där. 

Och här i denna hörnan, som är motsatt ifrån datorhörnan tänkte jag ställa in en liten bokhylla. Antagligen en liten expedit med 4 fack, en vit. Där skulle man då kunna förvara pärmar och sladdar och sånt som hör till dator och kontor.

Och till sist, en sak som inte hör till problemet egentligen. Här vill jag ha en stor fin grön växt :)

Där den svarta expedithyllan står nu får vi ju hitta något annat att ha där. Funderar på en vit låg bokhylla/sideboard, och sen en snygg stor zebratavla, eller en världskarta över den :) Och så kommer det antagligen bli blått som accentfärg i sommar :) Vad tror ni, blir detta bra?

En kväll med vänner <3

Gårkvällen spenderades i Mörrum, hemma hos Emma & Robin <3 De hade köpt en ny kamera, en så kallad hybridkamera. Liten som en kompaktkamera (nästan iaf) men med utbytbara objektiv. Så jag fick  leka fotolärare och visa alla inställningar och vad man ska tänka på. Vilken tur att jag precis har läst kursen hos Emelie Ohlsson, för det jag lärde mig där kom väl till pass när jag skulle förklara hur allt hänger ihop :) Hade även min egna "lilla" systemis med mig, så jag passade på att knäppa lite djurbilder :)









Nygammal design

Äntligen har jag tagit tag i min bloggdesign och fixat och trixat så nu ligger menyn där den ska, och så har den fått ett litet ansiktslyft med :) Ser det fortfarande lite tokigt ut så är det bara att trycka på f5 så uppdateras sidan :)

Vad tycks? :)


Man måste ju göra sin research



Här ska det läsas på! ;)

Dagen idag


Dagen började bra, med bonusbesked från H&M. Förresten, har man handlat för mycket om man får en bonus på 200:-? :P


Tradigt väder ute=omotiverad till plugg


Så jag började sortera bland alla mina foton, och hittade en massa söta valpfoton från 2010. Hur söt får man vara egentligen? <3

Nya objektivplaner



Har kollat runt ytterligare på vidvinkelobjektiv nu och jag har väl mer eller mindre övergett Nikon, och funderar nu på att satsa på ett Samyang. Antingen ett 8mm fisheye, eller ett 14mm vidvinkel. Fördelen med 14mm är ju ljusstyrkan, men det ligger aningen högre i pris än fisheyen. Dock är det nog inte riktigt fisheye jag är ute efter, det är lite väl extrem vidvinkel tycker jag nog. Så just nu lutar det starkt mot 14mm, trots det lite högre priset.

Någon som har erfarenhet av något av dessa vidvinkelobjektiv?

Wishlist <3



Jag skulle verkligen vilja ha ett nytt objektiv tills vi ska iväg och resa, vilket iofs är typ tio månader bort, men jag har ändå spanat runt lite. Grejen är att jag vill  ha ett vidvinkelobjektiv, så man får med mycket i bilden, t.ex. om man ska fota hotellrummet eller på någon restaurang (iochmed att vi kommer vara några stycken där nere så är det ju bra om man kan få med alla på samma bild :P) eller ja, landskap för den delen. 

Den andra grejen är att jag inte har så stor budget, så ett vidvinkelzoom är nog att utesluta, då jag bara hade tänkt mig att lägga max 3000kr, och ett nytt vidvinkelzoom kostar ca. 5000kr. Därför landade jag på objektivet här ovanför. Någon som har erfarenhet av detta objektiv? Bra, dåligt? Finns det något annat alternativ som är bättre? Kom med tips! :)

Thailand bokat!

Då blir det Thailand nästa år då! :) Har precis bokat tillsammans med halva släkten ^^ Två veckor, den första i Ao Nang och den andra på Koh Lanta :) Längtar man nu eller? ;P Här nedan ser ni lite bilder från hotellet på Koh Lanta. Visst ser det fint ut? :)







>> Självporträtt





Det här med självporträtt är ju inte min starka sida då va :P Blir typ aldrig nöjd med några bilder på mig själv, hur gör man för att få sig själv att se sådär snygg ut egentligen? ;P Jag vet inte, så jag försökte spejsa till det istället med ett linslock över ögat. Heja fantasin!

>> Felix







Det här är Felix. Han är Emma & Robins hund och han är sjukt fotogenisk. Eller så är han bara vältränad. Så fort jag tog fram kameran och siktade den på honom så satte han sig fint och tittade rakt in i kameran utan att blinka :P Önskar att Tess och Ronja var lika lätta att fota. Ronja sitter inte stilla en sekund och Tess bara tittar bort och vill inte vara med :P

Nya gardiner



De här gardinerna passade jag på att klicka hem från Ellos, när jag ändå beställde Conversen :) De var på rea och kostade bara 75kr per paket! Snacka om fynd :) Hoppas att de blåa till köket matchar med mina blåa jag köpte på Ikeas fyndavdelning (för övrigt bara 29kr per paket!) som ska hänga i vardagsrummet sen.

Jag har dille på det, att gardinerna i köket ska matcha gardinerna i vardagsrummet, eftersom man ser båda fönsterna när man kommer in i lägenheten :P Bild kommer på det färdiga resultatet om några dagar (om jag blir nöjd :P)

Vita Converse

Har precis lagt en beställning på Ellos. Kunde bara inte låta bli. De har ett superbra erbjudande just nu, du får 50% rabatt på dyraste varan och 40% på den näst dyraste! Det innebär att jag bara betalade 350kr för Conversen :) Och så fick det bli lite nya gardiner till lägenheten också <3 Synd bara att leveranstiden på Conversen var sjukt lång, i juli kommer mina :/ Men den som väntar på nåt gott.... :)


Bild från Heppo.se

>> Powershot S90 RAW





Tog ett par testbilder från balkongen, för att prova att fota i RAW-format med min lilla kamera, Canon Powershot S90. Den är ju lite långsammare än min D60 om man säger så, men kvalitén blir väl helt okey iaf.

Har verkligen blivit inspirerad att bli bättre på att fota efter kursen, och det fina vårvädret gör ju inte saken värre precis :) Funderar på att bege mig ut i solen en runda faktiskt!

>>Påsklilja





Mina första bilder tagna i RAW-format :) och med mina nya kunskaper från Emelies kurs :)

Förresten är dessa bilderna tagna samma dag som de i detta inlägget. Vi har bra klimat för växter i vår lägenhet tydligen :)

Fotokurs

Det här med fotografering är ju något som sedan barnsben har legat mig varmt om hjärtat. Jag kommer ihåg när jag fick min första engångskamera när vi skulle iväg och resa, och fascinationen av att fånga ett ögonblick i en bild. Vilken grej alltså! Kärleken för fotografering har hållt i sig, och i gymnasiet fick jag ju Samhälle/media där jag läste fotografisk bild, men trots det så har jag aldrig fått lära mig exakt hur allt fungerar och varför det fungerar som det gör. Jag har faktiskt lärt mig själv ganska mycket efter att jag skaffade min systemkamera, men hur allting hänger ihop har jag liksom inte fått grepp om. Tills nu!

Jag bestämde mig för att testa en av duktiga bloggerskan och fotografen Emelie Ohlssons webbkurser, och den har verkligen hjälpt mig att förstå sambandet mellan ISO och bländare och slutare och hur man ska justera dessa värden mot varandra, på djupet! Kan varmt rekomendera hennes kurser då hon är väldigt pedagogisk i sitt sätt att lära ut, och hon förklarar på väldigt bra sätt! Nu ska jag aldrig mer fota i jpeg, och jag har ändrat en rad inställningar i kameran efter Emelies goda råd :) Taggad till max att ta mitt fotograferande till nästa nivå :)





RSS 2.0