Besök hos RB Display

Idag var vi på studiebesök med klassen hos RB Display som är återförsäljare av skyltdockor till många stora klädföretag, bl.a. Lindex, Kappahl, JC och H&M. Jätteintressant att få en inblick i hur det verkligen fungerar med skyltdockor, hur de tillverkas, vad de kostar, vad de väger osv. Ungefär 8000kr kostar en skyltdocka fick vi veta, och de väger nånstans mellan 8-14kg beroende på material och tillverkare. Här bjuder jag på några bilder från besöket :)




Mysigt sovrum @ IKEA



Älskling & jag var på IKEA i Helsingborg i helgen
och sprang på det här mysiga sovrummet. Egentligen har jag tänkt mig mörka möbler i vårt sovrum, men det här tycker jag var riktigt fint! Jag gillar att ha naturnära färger i sovrummet, och vitt blev en fräsch bas till det hela tycker jag. Det hade inte varit helt fel att bädda ner sig i den sängen om kvällarna :)

Kreativt i färg & form

Kolla vilka snygga små mojänger vi gjorde i skolan idag. Våran uppgift var att sammanfatta en text från vår kursbok Visual Merchandising av Tony Morgan. Texten vi fick i vår grupp handlade om merförsäljning (ser ni kopplingen med Mer-förpackningen? ;) haha) och rea. Inga andra riktlinjer precis, och det är det som är så skoj, men samtidigt ganska svårt, för man måste verkligen tänka till och använda sin kreativa sida.

Tycker vi lyckades ganska bra i våran grupp. Vi hade lite tajt med tid bara så vi gjorde t.ex. inte tuggummiförpackningen så detaljerad som vi hade tänkt från början, men jag är ändå nöjd med våran insats :) Det är alltså text på baksidan också som förklarar texten från boken lite kortfattat, men jag ville mest visa det visuella. Så vad tycker ni? ;)

V i l l . h a:



Jag har suttit de senaste dagarna och letat runt på nätet efter de här väskorna från Adidas. Har sett många som har sånna, kanske lite tråkigt att köpa likadan som alla andra, men de är ju riktigt snygga och klassiska. Mest gillar jag nog den bruna, men den verkar inte finnas på nån svensk sida :/ Så ska jag köpa den blir den ju lite dyrare. Men den svarta är kanske också snygg? Vad tycker ni?

Ny kategori: Visual Merchandiser

Skapade en ny kategori för min utbildning.
Jag kallar den Visual Merchandiser, eftersom det är det jag läser till :)
Här samlar jag allt som har med min utbildning att göra.
Saker jag gör i skolan och annat som kan vara intressant :)

S k i s s t e k n i k

Hej svejs. Då var det lördag, fast det känns som söndag faktiskt. Antagligen för att jag inte var i skolan igår. Då var det eget arbete som gällde, så jag och älskling åkte till Väla :) Uppgiften var att skissa upp en butiksmiljö i enpunkts- eller tvåpunktsperspektiv, så jag tog lite foton i olika riktningar så jag kan sitta ner i lugn och ro här hemma och skissa upp det :)

I torsdags hade vi lektion i skissteknik och då fick vi lära oss att rita enpunktsperspektiv. Riktigt roligt! Jag som brukar vara skitdålig på att rita, blir så nöjd när man lyckas rita något som faktiskt ser helt okey ut :) Tänkte visa er hur resultatet blev, även om den inte är helt färdig.
Här är den:

Att åka tåg kan vara knepigt...

Idag när vi satt på tåget hem hände det en spännande sak. En utländsk tjej som hade ett jojo-kort (periodkort hos Skånetrafiken) saknades kvittot som tillhör. Och utan det kvittot är ju inte kortet giltigt. Och detta försökte den stackars tågvärden förklara för tjejen i säkert 10min. Så sa han att hon kunde få köpa en biljett av honom, men ville hon inte det så var det böter på 800kr, vilket det ju ska vara om man har ett ogiltigt kort och reser på, så han var ju bara snäll som lät henne köpa en biljett istället.

Men det gick tydligen inte det heller, för hon hade varken id eller pass, och antagligen inga pengar ute. Och så fortsatte hon tjata om att han kunde kolla kortet med sin apparat som han har med sig, men han försökte förklara att det spelar ju ingen roll om han kollar kortet och det är okey, för man måste ju ha kvittot för att det ska vara giltigt att resa på. Till slut så fick han be henne kliva av tåget i Höör, två hållplatser innan hon skulle av egentligen.

Tyckte faktiskt synd om både tågvärden och tjejen. Han verkade verkligen uppgiven till slut, och det kan ju inte vara kul att behöva slänga av någon av tåget. Och hon kanske bara inte förstod vad han menade, även om jag kan tycka att han gjorde det kristallklart. Men kanske inte för någon som inte är van vid systemet? Fast å andra sidan, hade hon varit och köpt kortet på kundcenter så måste de ju ha förklarat för henne hur det går till. Jaja, det var iaf den mest spännande händelsen hittills under dagen :P

Hemklickat :)


Så har man köpt sig ännu ett par skor haha! Jag är kanske skofetischist? Nåväl. Jag testade de här skorna i stan igår och blev helt kär i dem. Tyvärr så fanns de inte kvar i min storlek i affären, bara de bruna och jag känner mig mer svart faktiskt ;) Men så kollade jag på webbshoppen och där var de! Kunde inte låta bli att klicka hem dem. Jag hade ju faktiskt 20% rabatt också så istället för 499 betalade jag bara 399kr för dem :)

Förövrigt väldigt sköna, trots klacken. Jag brukar få ont i fötterna av klackskor, iaf de stövletterna jag har. Sandaletterna har jag ju inte använt än ;) Men som sagt, dessa var faktiskt sköna :) Vi får väl se om de är lika sköna efter att ha gått lite i dem. Och så var de ganska enkla att ta av och på, trots snörningen. Kort sagt, är de lika sköna att gå i som de var att stå i (hoho) så är de fullpoängare :)

>> Kantareller

Nu har jag precis käkat en underbar kantarellmacka. Det är så jädrans gott, inte sant?! Synd att man inte har tagit sig mer tid att ut och gå i skogen & plocka svamp iår. Dvs. ingen tid alls. Dessa få svamparna hade papsen sprungit på när han var på jakt. Annars brukar vi ta en runda om året iaf och gå på svampjakt, men inte iår. Har haft alldeles för lite fritid för att hinna med det, tyvärr...


Mumma! :)

S ö n d a g - 1 9 s e p t e m b e r

Hej svejs! Bloggen har verkligen blivit lidande sedan jag började skolan. Tyckte redan det var ganska illa i somras när jag hade två jobb, men nu är det verkligen illa! Jag är borta mellan 6 och 18 i princip varje dag, dvs. jag har bara tid att göra sånt som måste göras, äta, duscha, skolarbete, sen är det dags att gå och lägga sig igen om man ska orka upp kl 5. Tröttsamt är det, man känner verkligen att man behöver helgerna för att vila upp sig. På fredagarna somnar jag senast 11-12! Johan tycker jag är jättetråkig, men jag är verkligen jättetrött!

Idag är det ju valdag och jag har fortfarande inte röstat. Ska jag vara ärlig så har jag inte blivit det minsta klok på vad jag ska rösta. Jag har gjort tre olika test som alla visade olika svar. Förvirrande :S Sen känner jag att jag inte vill rösta bara för sakens skull, utan man vill ju rösta på något man tror på. Får se om man går bort tillsammans med brorsan och papsen sen och röstar, eller om man skiter i det...

Igår fyllde pappa år. Det firades med blåbärspaj och glass innan han skulle köra till jobbet. Sen drog jag och älsk till Sölvesborg för att besöka Ida & Johan i deras nya lägenhet :) Eller nya, deras första lägenhet är det ju :) Jättefin var den. Riktigt mysig och med stor potential. Den hade man inte sagt nej till :) Nu väntar vi bara på inflyttningsfesten ;)

Did you tell the world today that...

...we would say goodbye?!

Ja, då har man kommit hem från ytterliggare en dag i skolan.
Har egentligen eget arbete både idag och på onsdag, men jag får pallra mig ner till Malmö ändå, eftersom vi har grupparbete. Lite segt, när man hade kunnat stanna hemma. Det är ju inte det roligaste jag vet att åka tåg 3 timmar om dagen. Men vad gör man inte för att få sig lite utbildning? ;D

Nu har jag precis gjort klart min del av arbetsuppgifterna för dagen. Skönt, nu har jag resten av dagen till att ta det lugnt. Fixa lite middag till imorrn kanske, men annars ska  jag bara göra massa roligt. Spela Mafia II, kanske lite Sims 3 :) Är ganska sugen på att lyssna på Volbeat's album. Det ligger på spotify, men jag får inte min cd förrän imorrn eller onsdag, och det är ju lite fusk att lyssna på den innan när man har beställt den :P


Stone Sour - Anna



Tell me again how I'm on your mind - you're always on mine
Tell me it's really just a matter of time - and I'll believe a lie
I can't see the sun because your stars are in my eyes... so don't look so surprised

Because it's just another reason why a fool like you
Would listen to a fool like me
I'll do what all the idiots around you do
And show you that you'll never be free
You're not supposed to feel this wright
One is always better if you can't have two
Now that I have nothing while I can't have you
You left me once - don't you leave me twice!
Cause no one is alone - No one is alone!


@Spotify

From H&M



Fastnade lite för den här klänningen från H&M. Billig och ganska kaxig :)
Inget jag normalt hade tagit på mig, men jag tycker den var ganska cool :)

Mysig kväll med P & M

Igår hade vi en riktigt trevlig kväll med våra goa vänner Pierre & Mimmi. Alltid lika trevligt att träffa dem. Vi var och åt på en kinaresturang i Karlshamn, Canton tror jag den heter. God mat var det, jag åt kyckling med cashewnötter, och till cider som vanligt :) Efter resturangbesöket bar det av mot bowlinghallen. Jag hade mina stövletter på mig, andra gången sen jag köpte dem. Ajaj i mina fötter när vi äntligen kom fram. Sköönt att få på sig bowlingskorna faktiskt! :P

Det slutade med att jag kom trea haha. Men jag anade att det inte skulle gå så bra. Dock slog jag 3-4 strikes, vilket jag är sjuukt nöjd med :) Efter bowlingen var vi nog alla ganska trötta, förrutom Pierre kanske ;P Så vi avslutade kvällen där, men det dröjer nog inte länge förrän vi är på det igen ;)


Älskling och jag :)

Fina paret Pierre & Mimmi :)

Typ den enda någorlunda bra bilden jag fick i bowlinghallen.
Jag hatar att använda blixt men det var ju tvunget här...

Bilder från Cypern: del 2


Vy från hotellområdets badvik.

Fin båt :)

Palm :P

Fina hus som låg precis bredvid hotellet.

Från denna bryggan avgick katamaranen som man kunde åka på utflykt med.

After Work @ Harry's

Igår efter skolan var det After Work med klassen som gällde. Jättekul att hitta på något med alla såhär tidigt. Man lär ju känna varandra på ett annat sätt då :) Jag åt en snacks-korg som var helt sjukt god. Mozarellasticks, gurk -och morotsstavar, buffalo wings, nån friterad ostliknande grej, och nachos med aioli till. Mumma! Till det dracks en stooor cider. Här kommer två bilder från kvällen, som spenderades på Harry's i Malmö.


Anna, Jenny & Linn.

Sara och Lisa.

Audio Secrecy

Igår fick jag äntligen Stone Sour's nya skiva, en dag efter den släpptes, illa. Som jag har längtat efter den :) Lite skillnad är det från deras gamla skivor. Corey's texter handar mer och mer om känslor och kärlek, men det gör inget för han skriver ganska bra om det också. Men det blir en helt annan känlsa i låtarna så klart.

Jag läste en recension av deras skiva i Expressen. Han tyckte att de var bäst i sin genre iochmed detta albumet. Själv gillar jag nog mer deras förra album, men det kanske bara handlar om att detta måste växa lite. Så jag ska lyssna på det mer först :)

Men vad jag kan säga är att följande låtar har jag fastnat för:

Digital (did you tell)
Hesitate
Dying
Say You'll Haunt Me
The Bitter End

Mission Statement
Hate is not gone (bonuslåt)
Anna (bonuslåt)

Nya Hemtex



Ni har väl inte missat att Hemtex har fått ett nytt koncept? Nu ska de enbart sälja mjuk inredning, som gardiner, badlakan, kuddar och dukar. Och det har ju hela tiden varit deras specialitet eller vad man ska kalla det, men de har ju även haft prydnadssaker tidigare. Vad tycker ni om det nya Hemtex?

Själv tycker jag att det känns som en mycket tråkigare butik nu. Jag tycker de hade jättemycket fina prydnadssaker innan och det är synd att de inte längre kommer ha kvar det. Jag gick in på Hemtex i Kristianstad i hopp om att de kanske hade kvar lite prylar, men jag kom nog för sent. De hade lite lyktor och stearinljus, och tvålpumpar, men inte mycket mer än så. Tråkigt...

Mafia II



I lördags fick vi med oss ett nytt spel till PS3 hem, nämligen Mafia II. Vi kom in på Elgiganten och såg att det bara kostade 444kr. Måste ha varit nån kampanj de körde med, för nya PS3-spel brukar ju kosta mellan 500-600kr. Så efter lite funderande så slog älskling till och köpte det, och sen spelade vi det hela helgen :)

Riktigt kul spel faktiskt. Jag kommer ihåg när ettan kom, det måste ha varit när jag gick på högstadiet. Länge sedan! Min kompis spelade det och jag tittade på :P Det påminner väldigt mycket om GTA. Faktiskt så trodde jag att det var samma tillverkare, men Mafia görs tydligen av några andra som heter 2K Games.

Hursomhelst, storyn är jättebra och man dras snabbt in i den. Spelet är väldigt storybaserat och det finns inte mycket annat att göra än följa storyn, som i GTA, där man t.ex. kan utföra sidouppdrag. Men det är ingen tvekan om att det är ett välgjort spel. Riktigt snyggt, nästan i klass med Heavy Rain, och bra spelkontroller (jag störde ihjäl mig på GTA IV, där man knappt kunde svänga med bilen). Överlag så är Mafia II ett riktigt bra spel, om än något tunnt.

>> Ronja



Det var ett tag sedan jag fotade nu,
så jag tog kameran med mig ut och fotade hundarna när de lekte i gräset :)
Så här har ni en alldeles nytagen bild på Ronja. Visst börjar hon bli stor? :)

F r e d a g - 3 s e p t e m b e r

Tjosan hoppsan. Idag var nog den mest onödiga dagen hittills i skolan. Jag gick upp kl. 5 *Zzzz* för att ta tåget kl. 6. När vi kommer till Lund får vi veta att det är nåt krångel med rälsen så de passagerare som skulle med pågatåget egentligen skulle få åka med vårt tåg, som typ redan var fullsmockat. Sagt och gjort, tåget fylldes upp och jag skojar inte när jag säger att gångarna var fulla av folk hela vägen bak i tåget. Och så skulle tåget stanna på alla stationer mellan Lund och Malmö. Och ingen skulle av, och ingen skulle på så det var ju helt onödigt också.

Iochmed allt detta, var tåget försenat nästan en kvart när vi kom fram till Malmö. Min buss ut till skolan går 7.49, klockan var 7.47 när jag till slut kom av tåget. Och fullt av folk på hela perrongen, så man fick tränga sig emellan där det gick tills man till slut kunde börja springa mot bussen. Jag hann, men det var på håret. Kunde till slut andas ut när jag satte mig ner på sätet i bussen. Sen kom vi till skolan, och fick veta att vi skulle börja kl. 9, som det stod på schemat, men som vi hade fått förklarat för oss var fel, och att vi skulle börja kl. 8.30. Så då fick vi vänta i en halvtimme på vår lärare, som sedan pratade i 40min och önskade sedan trevlig helg.

Jaha? tänkte man. Var det allt? Haha. Ni kan tänka er hur sur jag hade varit om jag fortfarande hade kört bil. Flera hundra i bensinkostnad, bara för 40 minuters snack. Och det dumma i detta är, att vi faktiskt har en tjej (eller kvinna) i klassen som kör bil från Kristianstad. Gud vad jag tyckte synd om henne! Samtidigt var jag ganska glad över att jag själv inte längre gör det. Det känns ju inte som man slänger ut pengar på tågbiljett när man redan har betalt en stor summa för tågkortet :P

Så nu håller jag långhelg :) Vi är lediga både måndag och tisdag nästa vecka. Eller ja, eget arbete :) Men det är iaf skönt att slippa gå upp tidigt och sitta på tåg och buss i 2 timmar :) Och snart kommer älsklingen så då blir det myskväll med film och gottis :) Trevlig helg på er!

T o r s d a g - 2 s e p t e m b e r

Hej svejs. Vilket fint väder vi har haft idag. Jag satt i solen i en timme medan jag väntade på tåget hem från Malmö och det var riktigt varmt! För övrigt så började den här dagen jättedåligt! Mitt alarm ringde inte! Som tur var så vaknade jag av mig själv halv 7 så med lite stress så hann jag faktiskt med 7-tåget. Men jag blev ungefär 50 minuter försenad. Tur att vi bara hade föreläsning om rapportskrivning, det mesta av den informationen kommer vi att kunna få tag i ändå :) Och så fick vi sluta hela tre timmar tidigare, så det blev en ganska bra dag tillslut :)

Nu har jag också bestämt mig för att jag ska börja tågpendla till skolan, istället för att ta ett litet rum för 3000kr i månaden och ändå behöva lägga pengar på att åka hem varje helg. Jag ska iaf testa i en månad och tycker jag att det är alldeles för jobbigt så får jag väl fortsätta leta efter lägenheter, men idag tyckte jag bara att det var skönt att slippa köra. Och så kunde jag ju läsa, lyssna på musik och plugga under tiden så jag tycker det funkade jättebra :)

Och det bästa av allt var att jag hade ork kvar när jag kom hem så jag äntligen kunde städa mitt rum! Det har jag behövt göra sedan i juli, haha! Så det var skönt att äntligen få det gjort :) Nu ska jag gå och duscha så jag kan chilla lite innan det är dags att sova. Skönt att ha lite mer ledighet än jag haft de andra dagarna :) Och så ska jag nog leta upp en alarmklocka som man kan lita på!

Bilder från Cypern: del 1

Underbar soluppgång fotad från våran balkong :) Älsk tog bilden när jag fortfarande låg och sov :)

Första dagen kände vi oss tvungna att gå ner till stranden. Dock blev vi inte kvar där så länge för det var på tok för varmt att ligga där så vi gick en runda på stan istället - japp, i badkläder :P

Självklart var vi tvungna att testa en varsin Pina Colada i poolbaren under happy hour. 25kr för en drink var ganska lagom tyckte vi :)

Poolområdet med hotellbyggnaden i bakgrunden. Gott om plats mellan solstolarna så man behövde inte känna att man låg för nära någon :)

Haha, fråga mig inte vad jag tittar på. Första resturangen vi åt på - Prince. Jättemysigt, men maten var inte den bästa tyvärr... Jag åt Pork tavas och älskling åt Lamb Kleftiko - båda cypriotiska rätter som säkert hade varit godare om någon annan lagat dem ;)




RSS 2.0