Samsung SDHC Extreme speed



Fick hem ett nytt minneskort till kameran idag. Ett supersnabbt, skriver i upp till 21mb/s! Det är även stöttåligt, vattentåligt och magnetsäkert. Dessutom väldigt snyggt :) Det kommer följa med till Thailand nästa år, men naturligtvis kommer det testköras på hemmaplan också :)

Sötaste synen iår?



Grannhuset har en liten familj fiskmåsar på sitt tak. De är ganska skräniga emellanåt, särskilt när mamma fiskmås tjatar på pappa fiskmås att hämta mat ;) Men idag fick jag se de små duniga ungarna och gud så söta! Ursäkta lite dåliga bilder, svårt att hålla kameran still med zoomobjektivet på sitt yttersta läge, men ni får iaf se de små mästerverken som ska bli skräniga bilbajsande monster när de blir stora :P Men än så länge är de iaf sjukt söta :)

Fototävling



Så var det dags för fototävling för min del. Temat är "Din bästa bild" och gud vad svårt det var att välja! Till slut landade det på denna iaf. Priset man vinner är en värdecheck på 250kr hos Tvspelsweb. Om jag skulle vinna skulle jag bl.a. vilja ha denna fjärrutlösare

Här är tävlingen, om det är fler som vill delta :)

Examensarbetet inlämnat!

Puh! Då var examensarbetet färdigt och inlämnat och nu återstår bara hearingen som är på måndag för min del. Skönt att äntligen vara klar med det! Dock fick jag en käftsmäll när jag lämnade in det.

Var det verkligen såå dåligt? ;)

Skämt åsido. Tänk att om en vecka är jag färdigutbildad visual merchandiser, om allt går som det ska ;) Och om en månad börjar jag på Cubus igen :) Längtar tillbaka till alla goa kollegor och att få JOBBA!

En öööööl, en jätteööööl!



Bästa reklamen just nu haha! Åh shit vad gott, eeen öööööl!! :)

Melitta Look Therm Deluxe



Älskling fick sin försenade födelsedagspresent igår av mamma o pappa. En ny kaffebryggare! Hallelujah! Jag som inte ens dricker kaffe jublar haha. Den gamla var väldigt äcklig och sliten, och om morgnarna händer det ibland att min kära sambo glömmer stänga av kaffebryggaren så när jag kommer upp 2-3 timmar senare så har kaffet bränt vid. Inte så bra, så den här nya snygga kaffebryggaren har automatisk avstängning :) Den passar dessutom väldigt bra ihop med min Tassimo :) Inredaren i huset är lycklig och kaffedrickaren är lycklig, bättre kan det ju inte bli ;)

Omstylat vardagsrum

Jag kunde inte hålla fingrarna i styr längre igår, så jag stylade om hela vardagsrummet. En liten pre-sommarmakeover kan man säga. Jag väntar fortfarande på mina nya kuddfodral, som dock borde komma idag, men det kliade i mina inredarfingrar igår så då fick det bli såhär :P


Tog väck de lila längderna och lät endast de vita vara kvar, blev så mycket ljusare!

Gråa ljus fick det bli så länge, innan det blåa temat kommer :)

Gjorde en liten installation här med sand köpt på burk och fina snäckor (också köpta). Detta får dock vara kvar hela sommaren tror jag :)

Rött, svart och vitt i soffan fick det bli så länge. Tog de rödvita kuddarna som jag egentligen har på balkongen, så slipper de ligga o skräpa på golvet när de inte används :P

En snabb liten beställning

Igår kväll när vi bara var inom lägenheten innan vi skulle sticka hem till Emma & Robin för att kolla på film, så passade jag på att lägga en liten beställning på H&M. De hade ju 25% rabatt på en valfri vara, vilket jag nästan hade glömt bort. Och så hade jag spanat in lite kuddfodral där, så de klickades hem. Två stycken blåa i satin och ett med en söt vovvsing. Kan man inte ha en riktig vovve får man ha en på kudden :) Ska försöka ta tag i min vardagsrumsmakeover snart, men det är så mycket med examensarbetet just nu att jag inte hinner med. Måste åka till Ikea och köpa lite stuff med, men nu har jag iaf snart 3 nya kuddar till soffan, alltid nåt :)

På fiskrestaurang

Igår kväll blev det myssöndag med Emma & Robin. Vi var på en fiskrestaurang som ligger vid hamnen här i Karlshamn. Tyvärr blev det inte så många bilder, men vi går säkert dit någon mer gång och då kan jag fota mer, för det var supermysigt där :) Åt varmrökt lax nom nom, fast nästa gång testar jag nog pastasalladen med kräftstjärtar, den såg också riktigt god ut :) Här kommer iaf fem bilder från kvällen.

Två favoriter

Jag är inte den som samlar på porslin eller så, men jag har ändå två favoritmärken. Mest är det Bruka Design som jag verkligen älskar! Stilrent och modernt, men det känns ändå gediget liksom. Det gillar jag. Och där har jag en liiiten samling, popcorn, chips och godisskål :) Skulle inte tacka nej till ett tårtfat i framtiden dock :)

Min andra ganska nyblivna favorit är Mateus. Dock bara spets-serien. Inte lika modern som Bruka, men jag gillar den ändå. Kan vara fint att ställa fram vid nåt speciellt tillfälle liksom :) Jag har en vän som använder de här faten som ljusfat, och det är ju med skitsnyggt :)

Dessvärre är det inte det billigaste porslinet på marknaden, så man får väl drömma och önska sig i present kanske :) Dock vill jag inte ha rosa som på bilderna, det var bara svårt att hitta bra bilder, bara så ni vet ;)


Bilder lånade från Mateus resp. Bruka Designs egna hemsidor

Hjälp!

Jag har hittat de här fina ljushusen till ett ganska bra pris, men jag kan absolut inte bestämma mig för viken färg jag vill ha! Från början har jag tänkt ett vitt eller grått, så första tanken när jag såg detta var det grå, men sen blev jag så osäker.

Det ska stå på den vita expedithyllan som vi inte har köpt än hade jag tänkt. Så vilket blir snyggast tror ni?

Om någon förresten vet var man kan hitta ett vitt till bra pris så är det kanon :)

Lite "nytt"

Igår var jag hemma hos mina föräldrar och rensade ut i en av våra stora "garderober". Såna som finns i gamla hus ni vet? Med en liten dörr som man måste krypa in genom och sen ligger allt inslängt där som man inte använder :P Hursomhelst, detta ledde till att jag fick med mig både det ena och det andra hem. Bland annat dessa sakerna:


Min "Ludde" :) Ett fårskinn köpt på IKEA för många år sedan (det heter alltså Ludde) som jag brukade ha på en rottingfåtölj i mitt rum. Nu får den pryda divanen här hemma :) Sååå mysig!


Fyndade två cerise/lila värmeljushållare på Maxi, 10kr/st :)



En ny matta till hallen som låg ouppackad i garderoben, aldrig använd för mamma hade råkat köpa fel storlek :P Den fick jag och den passade ju fint i hallen tills vidare. Tror jag vill ha en liten rya där sen, men tills vidare så duger ju denna fint :) Också sittpuffen fick jag med mig. Den har förvaring inuti också så där ligger mina mössor och vantar nu :)

Picknick vid havet

Älskling och jag gick iväg till havet idag igen för en mysig picknick :) Vi packade ner hemmagjorda kycklingbaguetter och ett par flaskor öl och gav oss iväg. Satte oss på en bänk där vi hade helt okey utsikt och mumsade i oss :) Dock blev det ganska snabbt kallt när solen försvann så vi fick pallra oss hemåt igen. Längtar tills det är så varmt så man kan sitta läänge och bara mysa tillsammans :)





Balkongen!

Ni som är mina vänner på facebook såg kanske att vi hade köpt balkongmöbler igår. Dessvärre kunde vi inte få ut dom igår eftersom en skruv till bordet var sönder så idag fick vi köra till Jysk och få den bytt och nu står de på balkongen och väntar på att få bli invigda :)

Det fick bli lite marint tema med rött och vitt, tycker det passar fint utomhus :) Både cafésetet och kuddarna kommer från Jysk. Här får ni se några bilder på hur det blev.




White Lace

Det blev ett litet spontanköp idag. Jag hade planerat att köpa en ny bikiniöverdel och en sommarklänning som jag även kan ha med mig till Thailand nästa år (vaddå planera tidigt?) men någon klänning hittade jag inte :/ Dock hittade jag ett sött vitt linne med spetsdetaljer. Jättefint och somrigt :) Och med min Club-bonus på 200kr så behövde jag inte betala ett öre för varken linnet eller bikinin heller :) Kanonbra tycker jag :)



Examensarbete



Håller på med mitt sista projekt i skolan, nämligen examensarbetet! Känns kanonbra att snart vara färdig! Jag gör en konceptmanual till en blomsterbutik här i Karlshamn. Manualen är i princip klar nu, lite finjusteringar, sen ska jag göra en kostnadsbudget för vad det nya konceptet skulle kunna kosta att installera, och så är det ju såklart rapporten. Ligger just nu på 17 sidor, men det kommer att tillkomma en hel del så jag gissar att det kommer hamna på 25 sidor ungefär i slutändan.

Jag är verkligen Visual Merchandiser om 3 veckor om allt går som det ska :) Wiiiee!

Valborg i bilder

Det blev ett ganska mysigt valborgsfirande iår. Synd bara att ena halvan av vårt kompispar inte kunde komma förrän vid 10, men det var kul att hon kom iaf :) Synd bara att hon missade varmrätten. Här är iaf några bilder jag tog under kvällen :) Alla bilder är tagna med mitt Nikkor 35mm objektiv.










RSS 2.0