Att åka tåg kan vara knepigt...

Idag när vi satt på tåget hem hände det en spännande sak. En utländsk tjej som hade ett jojo-kort (periodkort hos Skånetrafiken) saknades kvittot som tillhör. Och utan det kvittot är ju inte kortet giltigt. Och detta försökte den stackars tågvärden förklara för tjejen i säkert 10min. Så sa han att hon kunde få köpa en biljett av honom, men ville hon inte det så var det böter på 800kr, vilket det ju ska vara om man har ett ogiltigt kort och reser på, så han var ju bara snäll som lät henne köpa en biljett istället.

Men det gick tydligen inte det heller, för hon hade varken id eller pass, och antagligen inga pengar ute. Och så fortsatte hon tjata om att han kunde kolla kortet med sin apparat som han har med sig, men han försökte förklara att det spelar ju ingen roll om han kollar kortet och det är okey, för man måste ju ha kvittot för att det ska vara giltigt att resa på. Till slut så fick han be henne kliva av tåget i Höör, två hållplatser innan hon skulle av egentligen.

Tyckte faktiskt synd om både tågvärden och tjejen. Han verkade verkligen uppgiven till slut, och det kan ju inte vara kul att behöva slänga av någon av tåget. Och hon kanske bara inte förstod vad han menade, även om jag kan tycka att han gjorde det kristallklart. Men kanske inte för någon som inte är van vid systemet? Fast å andra sidan, hade hon varit och köpt kortet på kundcenter så måste de ju ha förklarat för henne hur det går till. Jaja, det var iaf den mest spännande händelsen hittills under dagen :P
Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0