Avklarade kurser

Jag har nu läst till Visual Merchandiser i ett halvår, tiden går snabbt! Vi har hunnit med kurserna Färg&form, Visualisering med mjukvara och Butikskommunikation del 1 (del 2 kommer i årskurs 2). Och just nu är vi inne på Butiksekonomi. Resultatbudget hit och likviditet dit. Det är många begrepp, men när man väl fattar det så är det ganska kul. Det är ju onekligen bra kunskaper att ha i framtiden, både privat och i arbetet som VM, då ekonomi faktiskt är en stor del av yrkesrollen!

I Färg&form lärde vi oss om former och färger och vad de symboliserar, men även om uppställningsprinciper.

I Visualisering med mjukvara fick vi lära oss att använda Photoshop och Illustrator för att redigera bilder och göra montage bl.a. Sedan gick vi över till 3D-programmet Mockshop, där vi fick skapa en 3D-butik från en verklig butik. Vi valde H&M på Entré i Malmö. Här nedan ser ni några bilder från vår storyboard.

I Butikskommunikation har vi lärt oss allt känns det som! Haha. Det har varit en himla massa att hålla reda på. Egentligen allt som har med hur butiken ser ut att göra. Allt från hur breda gångarna ska vara till framtidstrender inom handeln. Sjukt intressant, och vi har en väldigt engagerad lärare som verkligen brinner för det här! Förrutom tentan så testades våra kunskaper genom ett projekt där vi skulle ge förslag till hur en vigselringsbutik i Malmö skulle inredas.

Och nu läser vi som sagt Butiksekonomi och det är mycket att hålla reda på även här. Och det är ju verkligen helt nytt för mig också, jag har aldrig gjort en budget förr. Det sköna är att vi inte behöver plugga in alla begrepp och uträkningsformler, då vår lärare menar att i verkliga arbetslivet har man ju tillgång till all information, så varför inte ha det på tentan? :)
Kommentarer
Skrivet av: Erica

Låter onekligen verkligen jätteroligt! Blir nästan lite avundsjuk och fundersam över varför jag inte sökte det :)

Datum: 2011-01-15 | Tid: 21:05:39
URL:http://chiwicoz.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0